Contemporary House Luxury Residential Home, Dorset

BrightSpace worked closely with Veyron London to develop proposals for a bespoke contemporary house located within a sylvan wooded setting on the South Coast of Dorset.

The design is split into five sections; the site, the wall, the ground floor, first floor and the cantilever. This makes for a total floor area of approximately 9,000sq.ft which has been designed to provide a dramatic and striking experience as you enter the luxury home.

Contemporary House is designed all around user experience and begins with a dramatic, double height entrance that provides a generous welcoming area through height, volume, space and light with long views and vistas to the garden. The ground floor is dedicated to living space and includes the dining area, kitchen and breakfast room, family lounge and access to the luxury pool and sauna. A galleried walkway serves the bedrooms on the first floor with a gymnasium, office and terrace that overlooks the stunning landscaped garden. 

Client: Veyron London

Contract Value: £2m

Status: Concept